Menu

Hvordan lytte til musikk

Det er mange av oss som tenker at vi hører en del på musikk, men hvordan lytter man egentlig på musikk? Det er noe du skal få svar på i denne artikkelen.

Fokuser på musikken

De aller fleste av oss hører på musikk når vi gjør andre ting. Dette er ikke å lytte. Å lytte på musikk er å sette seg ned og høre. Det vil si at å høre er det eneste du gjør. Det kan virke teit først, men når du først har begynt å sette deg ned og faktisk høre på musikk er det noe du vil gjøre igjen og igjen.

Dra på konsert

Det å dra på konsert er en måte å høre på musikk på, men mange gjør dette uten å faktisk lytte. Det blir enten til at man står i dokø eller kø for å kjøpe mer øl. Heldigvis finnes det konserter der du kan sitte i publikum og bare nyte det som skjer på scenen.

Lytting som fag

Hvis du har gått på musikklinja på videregående så vet du at lytting til musikk er et fag. Dette gjør at du lærer å identifisere de ulike komponentene i musikken. Det gjør deg også oppmerksom på takt og humør i musikken. Det er en viktig egenskap å kunne lytte hvis man er musiker.

Dette er bare noen av måtene du kan lytte til musikk på. Vi anbefaler deg å faktisk høre på et album fra start til slutt, ettersom det ikke er mange som gjør dette lengre. Det å høre på et sammenhengende album gir deg også muligheten til å forstå hva artisten prøvde å formidle. Det gir deg en rikere sammenheng av både albumet og artisten. Vi håper du får lyst til å lytte mer på musikk etter denne artikkelen!

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *