Menu

Musikk er godt for kropp og sjel

Musikken er overalt. Enten vi sitter i bilen, er i butikken eller sitter på legekontoret. Den kan gjøre oss glade, triste, stemningsfulle og tenkende. Ja, musikk vekker følelsene våre. Når vi trener, klarer vi å yte det lille ekstra om det er litt dunk-dunk-musikk på ørene.

Hele livet omgir vi oss med musikk. Mange av oss møter musikken allerede inni magen, der mor synger for fosteret. Når barna blir større, kan sangen brukes i læring. Enten som språklæring eller som en slags huskeregle for noe viktig barnet må huske.

Musikken påvirker hvordan vi oppfører oss

Det er enkelte sanger som gjør at vi kjører fortere. De bør vi jo ikke sette på i bilen. Annen type musikk kan få oss til å kjøre mindre aggressivt. Det er heller ingen tilfeldighet hvilken musikk man spiller i butikker. Enkelte musikksjangre har nemlig vist seg å få folk til å kjøpe mer.

Du har kanskje ikke tenkt over det. Men når du bestemmer deg for antrekk, kan musikken du hører på påvirke valget ditt. Du kan jo selv teste det neste gang du ser etter en bukser til dame på nett. Prøv først uten musikk, og deretter med musikk og se om du kanskje velger bukser til dame som du egentlig ikke har tenkt på passer til deg.

Rask musikk vekker kjøpelysten

Musikken i klesbutikker for det yngre markedet er ofte høy og livlig. Det kan for noen virke forstyrrende, men det er bevist at yngre personer kjøper mer klær når de hører på den typen musikk.

Er det derimot en klesbutikk for den litt eldre garde, vil det gå flere bukser til dame om musikken er mer avslappende og stemningsfull.

Finn klær mens du hører på riktig musikk

Er du som leser yngre, bør du sette på samme musikk som du gjerne hører på fest før du søker opp bukser dame på NA-KD. Da vil du ha større sannsynlighet for å finne drømmebuksa til den neste festen du skal til, enn om du har det dørgende stille rundt deg.

NA-KD har et stort utvalg av lekre bukser til dame, enten du foretrekker jeans, joggebukser, vide bukser eller leggings, NA-KD har alt. I tillegg kan du finne massevis av andre moteklær som bare venter på å få bli med deg på dansegulvet.

Musikk i alle anledninger

Du har sikkert flere sanger som du assosierer med en hendelse. Kanskje du hørte Amazing Grace i en begravelse. Da vil du alltid tenke på den avdøde når du hører sangen. En fin måte å minnes den døde på.

Andre sanger kan minne oss om en ferietur, fordi den var veldig populær akkurat da. Kanskje det var den dere rocka dansegulvet til, i de lekreste bukser til dame.

Én ting er iallfall sikkert, og det er at musikk gjør noe med oss. Og også her er «smaken som baken». Noen liker hardrock, mens andre foretrekker Grieg. Man sier at «klær skaper folk», men det gjør jammen musikk også. Uten musikk hadde livet rett og slett vært kjedelig.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *