Menu

Musikkens funksjon

Musikk er noe som alle elsker å høre på, og det finnes veldig mange forskjellige sjangrer. Blant de mest populære finner vi pop, country, rock og hip-hop. Ved å høre på musikk utsetter vi oss selv for forandring. Derfor kan vi finne musikk som kan gi oss en fordel i det vi driver med. La oss se på et eksempel.

Dersom du skal trene kan det være lurt å se på hvilken type musikk som kan øke innsatsen din. Funksjonen her blir noe som kan få deg til å bli inspirert, eller noe som gir deg ekstra adrenalin. Det er nemlig påvist at musikk kan virkelig forbedre treningen din. Hvorfor er det slik? Hva er det som foregår her? Musikk påvirker hjernen fysisk, og det er faktisk sånn at de forskjellige notene du hører faktisk kan føre til at hjernen går gjennom en kjemisk reaksjon som gjør at kroppen føles annerledes.

For eksempel hvis du vil drive med meditasjon og yoga, så finnes det spillelister som passer til nøyaktig denne aktiviteten. Gjennom å nøye velge ut musikken vår til den aktiviteten vi driver med, kan vi faktisk drastisk øke gjennomføringen av det vi holder på med. Det kan også gjennom å øke effektiviteten av dette føre til at vi lærer raskere.

For å virkelig forstå hvilke noter som gjør hva, og hva det er som trigger oss til å endre sinnstilstand, så kan vi også prøve å lage vår egen musikk. Dette kan dog være ganske dyrt, men dersom du er interessert kan du skaffe seg et forbrukslån hos https://www.centum.no. Det er anbefalt å skaffe seg en Mac og et eller annet program som kan redigere og skape musikk. Ofte kan de lavere tonene være mer involverte i dypere følelser, som frykt, sorg og sinne. Det spørs egentlig hva slags rytme de spilles i, og hvilke andre melodier som spiller sammen med dem. Det du også trenger er noen høyttalere, mikrofoner og forskjellige andre deler som for eksempel eksterne lydkort.

Du har sikkert hørt blant annet i lobbyer på hoteller og i heiser at de har musikk spillende, det er fordi det gir en avslappende følelse. I reklamer og filmer hører vi også veldig ofte musikk, og dette bekrefter det denne artikkelen prøver å si: nemlig at musikk bør brukes til så mange av livets situasjoner. Det som kan være ulempen med dette er at vi kanskje blir avhengige. Selv om musikk bare er vibrasjoner i luften så frigjøres det fortsatt stoffer i hjernen, og det kan føre til at vi ikke utfører handlingene like godt når musikken plutselig ikke er til stede. Dersom du vil ha en mer naturlig tilnærming, kan du blant annet trene uten musikk noen ganger for å trene viljestyrken til å motivere seg selv like mye som kroppen.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *