Menu

Musikk og gulvdekor

De av oss med stor interesse for musikk har ofte et bestemt rom i hjemmet vi bruker for å slappe av med yndlingsmusikken vår. Som musikkfrelste har vi ofte et behov for å nyte opplevelsen på en bestemt måte, og mange av oss er ganske kresne. Noen trenger flere høyttalere og surroundanlegg, mens andre sverger til den lune, varme vinyllyden som mer moderne avspillingsapparater ikke kan erstatte. Rom med god akustikk er også et must for å gjøre mest ut av lytteopplevelsen. Men hvor mye oppmerksomhet vier vi egentlig til dekorasjonen av musikkrommet?

Pynt opp musikkværelset

Ikke alle tenker over hvor viktig det er at rommet vi bruker til å slappe av med musikk, også trenger å være estetisk tilfredsstillende. Falleferdige omgivelser uten dekor og tamme farger kan ødelegge enhver hyggestund. Riktignok er mange musikkelskere opptatt av musikalsk veggpryd – i form av plakater og malerier med musikktema, men har du noen gang tenkt over viktigheten av for eksempel et kvalitetsrikt teppe på gulvet?

Ikke kun for dekor

Som musikkinteressert drar du fordel av å vite at et teppe ikke bare er noe du kjøper inn for pyntens skyld. Jo mer du dekker gulvet med tekstile materialer, dess bedre vil akustikken i rommet bli. Et stort teppe eller to demper nemlig lyden, og musikken du lytter til (eller for den saks skyld skaper selv) høres enda bedre ut! Plutselig har du slått to fluer i én smekk: Værelset ditt har blitt finere, og tonene du spiller av har fått en mye bedre klang. Alt takket være et høykvalitets teppe til en rimelig pris fra Trendcarpet.

Uendelige utvalg

Utvalget av tepper er nærmest uoversiktlig stort, akkurat som utvalget av musikkstilarter. Det finnes utrolig mange teppetyper fra ulike deler av verden, på samme måte som det finnes utallige musikkstiler. Teppeknytting er en eldgammel håndteknikk som har utviklet seg ulikt i de forskjellige stammesamfunn i de ulike hjørner i verden – akkurat som musikken. I dagens samfunn kan vi høste de beste fruktene av disse vidt forskjellige kunstformene hjemme på musikkrommet, i fin harmoni.

Et prydelig persisk teppe på gulvet gir rommet den rette klangen når du lytter til sørgmodig afroamerikansk blues eller mer moderne country av den muntre typen. Eller kanskje du heller ønsker deg et stilrent orientalsk teppe for å gi opplevelsen av de udødelige komposisjonene til Bach eller Beethoven et løft? Mulighetene er uendelige, og når du saumfarer Trendcarpets sortiment finner du nok noe som både passer din musikalske stil så vel som din estetiske sans.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *