Menu

Norske festivaler i 2017

I Norge har det i flere generasjoner blitt arrangert flere forskjellige festivaler, men de siste årene har vi sett en stor vekst. Publikum fra både inn- og utland har kommet for å oppleve store artister på scenen. Dette langstrakte landet byr på festivaler for alle – blant annet filmfestivaler, musikkfestivaler og matfestivaler. I mange tilfeller har også arrangørene vært med på å lage folkefester som inkluderer lokale artister. Dette har også gjort at flere av de nye stjernene i Norge har fått sitt store gjennombrudd på scenen. Etter du har lest dette håper jeg du finner ut av hvilken festival du kunne tenkt deg.

United in their love for musicOpplev store artister på scenen

Sommermånedene er absolutt den beste tiden for å oppleve en musikkfestival. I Norges hovedstad, Oslo, har du en rekke alternativer å velge mellom. Øyafestivalen er en av Norges største festivaler og blir arrangert hvert år i august. Dette er en festival som kan by på noen av de største nasjonale og internasjonale stjernene. Denne festivalen har tilhold på Tøyenparken, et naturskjønt område på Oslos beste østkant. Hvis du liker mer heavy musikk vil kanskje Inferno Metal Festival være et bedre alternativ. Denne festivalen blir besøkt av tusenvis av metallfrelste sjeler fra hele verden, og har tilholdt på flere av Oslos beste konsertscener. Usikker på hvilken festival som er for deg? Sjekk festivalguiden for hele Norge for inspirasjon!

Kanskje film er din store lidenskap?

Hvis det er film som står ditt hjerte nærmest, bør du reise vestover for å oppleve filmfestivalen i Haugesund. Dette er en festival som har som mål å fremme filmkunsten og markedsføre norske og internasjonale filmer. Denne festivalen holder på i hele 6 dager og du vil der ha muligheten til å oppleve noen av verdens beste filmer. Du kan også delta på foredrag og selv stille spørsmål til skuespillere og regissører om filmene. En snau 2 timer unna kan du i oktober oppleve Bergen International Filmfestival. I motsetning til filmfestivalen i Haugesund satser Bergen på dokumentarfilmer for å rette fokus på urett som foregår ute i verden. Hvilken festival vil du på?

 

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *