Menu

Øvingslokale – hva trenger du?

 

Rock band music equipment in a cluttered suburban garage.

Det beste med et øvingslokale er at dette er rommet du setter opp for at du skal høres bra ut for deg selv. Ikke som i konsertlokalet, der publikum skal få mest utbytte av lyden, og hvertfall ikke som i studioet, der du helst skal holde kjeft og putte forsterkeren inn i det lydtette bøttekottet mens du får et par slitne øreklokker å kose deg med. Øvingslokalet er rommet du bygger for å digge deg selv og få selvtilliten til å spille foran andre. Derfor er det viktig å sette det opp riktig.

Lydisolering er helst noe du burde slippe å forholde deg til i et bra øvingslokale. Har du mulighet til å velge et rom som er uten naboer, enten i et bedriftsområde eller ute i skogen, har du truffet jackpot. For et fullt band, med trommer, er det tilnærmet umulig å isolere godt nok til å ikke plage naboene i en rekkeleilighet, bare så det er sagt. Øver du på egenhånd og trenger lydisolering, har denne siden en god guide for deg. Det du derimot kan bruke lydisoleringsteknikker til i øvingslokalet, er å forhindre irriterende resonanser. ”Der gikk hele budsjettet på akustiske plater” tenker du nå, men nei: Tepper og tilfeldige greier på veggene, og noen solide møbler (som også kan brukes for overnatting/restitusjon), holder i massevis. Med det sagt, les deg opp på teorien, i det minste, så du kan gjenkjenne og fikse nok på de lydproblemene som oppstår.

A rehearsing rock band.

Inspirasjon på veggene er ikke å anbefale – hvorfor er det egentlig du spiller musikk? Er det for å bli som noen som allerede eksisterer eller kopiere noen andres stil? Fokuser rommet så mye over på musikk som det er mulig og hold inspirerende plakater, om du virkelig trenger de, til generelle temaer som katter og verdensrommet. Til slutt er det viktig å lære seg å like nærheten i øvingslokalet du sannsynligvis ender opp med. Mange band som endelig får seg råd til større øvingslokale ender opp med å savne hvordan det å stå så nærme de andre musikerne gjorde at man synkroniserte seg helt.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *