Menu

Sang og helse

Visste du at noe av det sunneste du kan gjøre er å synge? Sang er bra for helsa, og det å synge i kor gjør noe med den mentale helsa og humøret. Forskning viser at de som synger i kor har det bedre med seg selv fordi de er med i et sosialt fellesskap og gjør noe gøy sammen. Det å miste stemmen, eller bli syk og få Influensa når man er glad i å synge, er ikke bra. Heldigvis finnes det noen triks, for eksempel varm melk og honning, sitron og grønn te. Det å spise god mat er også viktig, inkludert frukt og grønsaker. Ikke minst er fysisk aktivitet bra for helsa.

Musikk forebygger også personlige problemer fordi du blir i godt humør, og du får anledning til å uttrykke deg selv. Du kommer mer i kontakt med deg selv, og blir bedre kjent med deg selv som en stemme blant mange andre der alle bidrar til en positiv opplevelse. Musikk er viktig uansett alder, og man ser at et 3 år gammelt barn har like mye glede av CD-en som en gammel dame som sitter på gamlehjem og hører på radioen. Barnet begynner kanskje å bevege på seg til musikken, og uttrykker glede. Den gamle dama på gamlehjemmet begynner kanskje å synge sammen med radioen fordi det er en sang hun husker.

I en artikkel fra NRK snakker Embrik Snerte, fagottist i Kringkastingsorkesteret, om musikkens påvirkning på mental helse. Han mener at musikk kan bygge broer. Han snakker om musikk og følelser, og mener at musikken kan hjelpe deg til å sette ord på følelser hvis du er i en vanskelig situasjon. Han trekker frem 22. juli som et eksempel på dette, da KORK var viktig støtte i sorgen i form av musikalsk innslag. Han forteller at han som 10-åring ble introdusert for instrumentet fagott, og ble forelsket i de dype tonene.

Sondre Justad er en aktuell pop-artist i Norge, og sangene hans har fått mye oppmerksomhet fordi de uttrykker så mye følelser. Han har i senere tid lansert i media at han er bifil, noe han har funnet ut den seneste tiden. Han sier at han i den seneste tiden har kjent på det at kjærligheten rommer mer og at det er deilig å komme ut av den «heterofile boksen». Han sier det er mulig at han kan ha forhold til både menn og kvinner. Dette uttrykker hvordan musikk og følelser henger sammen. I en artikkel fra Dagbladet snakker han om musikk og kjærlighet, og snakker dessuten om en ny låt som handler om en flamme. Han får skryt for sin ærlighet om kjærlighet og hjertesorg i sin musikk. En av hans store hits «Riv i hjertet» har satt preg på det norske folk.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *