Menu

Serena Maneesh


HoneyMilk er ikke Norges mest kjente plateselskap, men de har støttet og hjulpet en rekke fantastiske artister gjennom årene. Ett av de mest strålende bandene plateselskapet fra Cafe Mono har løftet opp, er Serena Maneesh. Du har kanskje ikke hørt om dem? Da har du gått glipp av en meget unik opplevelse. For Serena Maneesh er et fantastisk, norsk altrock-band med flere gode plater. Serena Maneesh har eksistert i over et tiår, med Emil Nikolaisen i spissen på vokal og gitar. Emil er en såkalt multi-instrumentalist og låtskriver, og kommer fra en ytterst musikalsk familie – du har kanskje hørt om Elvira Nikolaisen, som har sunget duett med Bjørn Eidsvåg og dukket opp på VG-lista topp 20 et par ganger? Emil har vært med i flere band gjennom årene, inkludert Silver, The Loch Ness Mouse og Extol, men det er Serena Maneesh som er selve livsverket.

 

Hilma Nikolaisen med band opptrer på Cosmopolite i Oslo. Anledningen var Gradestokk, en festival i regi av Norsk klimanettverk og en del av Klimafestivalen.

Sammen med Emil Nikolaisen finner man også hans yngre søster Hilma, som spiller bassgitar. Disse to er hovedpersonene i Serena Maneesh, men bandmedlemmene Øystein Sandsdalen, Tommy Akerholdt og Ådne Meisfjord er like viktige som Nikolaisen-søsknene. Sammen har disse fem utrettet store ting med bandet Serena Maneesh. Blant annet har de blitt nominert til Spellemannsprisen to ganger, i 2005 og 2010. Albumet S-M 2: Abyss in B Minor ble straks en hit i platebutikkene her i Oslo, og tusenvis av mennesker har vært innom Mono Scene for å se Serena Maneesh spille.

Dessuten har rockebandet vunnet turne-prisen i 2006 under Alarmprisen, og ble nominert til Statoil-stipendet to ganger (2008 og 2010). De har ikke stukket av med noen av disse gjeve utmerkelsene helt enda, men det å bli utnevnt er jo allerede en bragd! Dessuten har de også blitt nominert til Nordic Music Prize, og var nære på å stikke av med den internasjonale musikkprisen i 2010 med sitt seneste album.

Du visste kanskje heller ikke at Hilma Nikolaisen har barn med Mayhem-vokalist Sven Erik Kristiansen? Hilma har dratt mye av oppmerksomheten fra Serena Maneesh mot seg, for hun er en sterk og vakker kvinne som vet å kle seg vakkert. Hun har nylig startet opp for seg selv, men vi håper inderlig på at Serena Maneesh fortsatt klarer å gi ut et album til før medlemmene legger instrumentene på hylla.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *